Wie is de persoon achter Dirkje coaching?

Die persoon ben ik! Ik ben Irene Jansen en naast coach ben ik ook moeder van 2 kinderen en vrouw van een leuke man. Prettig gestoord en heel creatief zijn woorden die mij goed omschrijven. Daarnaast ben ik heel zorgzaam en betrokken.

Ik werk al zeker 20 jaar met kinderen. Eerst als oppas en zwemjuf, daarna als juf op de basisschool en pedagogisch medewerker op de BSO. Sinds 1 januari 2015 ben ik zelfstandig coach. Hoe kinderen zich ontwikkelen heeft mij altijd enorm bezig gehouden en ik heb daarom ook voor de opleiding tot leraar basisonderwijs gekozen. Maar toen ik eenmaal voor de klas stond, merkte ik dat ik meer voldoening haalde uit het 1-op-1 begeleiden van kinderen. Toch heb ik eerst gekozen voor een vaste baan en ging werken in de kinderopvang. Eind 2014 kreeg ik de kans om voor mijzelf te gaan beginnen en deze kans heb ik met beide handen aangepakt. Ik wilde nu echt aan het gevoel toegeven om 1-op-1 kinderen en volwassenen te helpen als coach.

Daarom heb ik een extra opleiding gedaan voor trainer en coach. Ik heb via die weg ook nadere kennis gemaakt met creatief denken. Deze manier van denken is eigenlijk een tweede natuur voor mij, maar ik deed daar tot die tijd weinig mee. Nu zet ik deze denkwijze ook in bij het coachen. Ik probeer om op meerdere manieren de problemen die ik tegen kom te bekijken en een passende oplossing te vinden. Ik vind het ook heel leuk om deze denkwijze bij kinderen te activeren en onderwijzend personeel hier mee bekend te maken. Vandaar dat ik ook trainingen geef aan scholen.

Kinderen komen bij mij altijd op de eerste plaats en hun veiligheid staat voorop. Vooral de emotionele veiligheid staat bij mij centraal. Samen met jouw kind en jij als ouder werk ik ernaar dat jouw kind een kind wordt die weet wat hij/zij kan en dat ook bereikt. Ik maak graag kennis met jullie!