Samen maken we de wereld een klein beetje mooier.

Afgelopen woensdagmiddag mocht ik spreken op een inspiratiemiddag voor armoedebestrijding. Ik vertelde over hoe je kinderen in een kwetsbare situatie het best kan benaderen en hoe je hen zeker niet moet onderschatten.

Bij deze bijeenkomst waren diverse instanties aanwezig die zich allemaal bezig houden met het ondersteunen van gezinnen in financiële problemen. En voor mijn bijdrage werd er een film getoond met een interview met een man die in de schuldhulpverlening zit. En wat mij het meest is blijven hangen, was dat deze man aangaf dat hij in zijn hele traject niet echt gehoord of gezien voelde. Hij werd wel geholpen met praktische zaken, maar de menselijke kant van zijn verhaal was onbelicht gebleven.

Dit was voor mij een prachtige inleiding op mijn eigen verhaal, want juist dat echte zien en horen is bij kinderen zo belangrijk. We zijn vaak geneigd om problemen meteen zakelijk op te lossen, maar daar is iemand in financiële problemen niet altijd mee geholpen. Er spelen altijd meer zaken in zo’n situatie die een andere aandacht nodig hebben dan alleen oplossen. Een troostende schouder, een luisterend oor of gewoon weg bemoedigend klopje op de schouder.

Dit menselijke aspect wordt helaas te veel vergeten, maar daar kunnen we zelf wat aan doen. De inspiratiemiddag was hier een mooie voorzet in, maar er kan nog veel meer. In mijn rol als fractie assistent van de PvdA hier in Rijswijk wil ik nog meer geluid geven aan het feit dat we met elke beslissing invloed hebben op iemands leven. En voordat je die beslissing neemt is het goed om over dit gegeven na te denken. En als je dat doet kan je nadenken of die beslissing het leven van iemand net iets mooier wordt of niet.

Dus niet alleen als coach draag ik hier mijn steentje in bij, maar ook in de politiek probeer ik men er bewust van te maken dat wij invloed hebben op mensen en hen niet moeten vergeten. Ja, ik klink als een echte wereldverbeteraar. En dat mag je ook van mij vinden. Ik zal het met trots uitdragen en er alles aan doen om de wereld een klein beetje mooier te maken. Hoe maak jij de wereld een klein beetje mooier?

Ik ben Irene Jansen, coach voor hooggevoelige kinderen en beelddenkers. Ik help deze kinderen de juiste handvatten te vinden om hun talenten in te kunnen zetten op school en het dagelijks leven. Daarbij begeleid ik ook hun ouders en de professionals die met deze kinderen werken. Ik bied meerdere trajecten aan en geef voorlichtingen en trainingen over beelddenken en hoog gevoeligheid. Heb je interesse in begeleiding of wil je een keer een voorlichting of training bijwonen, neem dan contact op via info@ditisdirkje.nl of bel 0623017212.

Berichtnavigatie

  1 reactie op “Samen maken we de wereld een klein beetje mooier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.