Baas in eigen hoofd

Je herkent dit vast wel: je staat met een moeder te kletsen op het schoolplein over een willekeurig onderwerp en voor je weet krijg je een berg goed bedoeld advies. Advies dat je doet twijfelen aan je hele moederschap. Je bent ineens niet meer de baas in je eigen hoofd, want er is een stemmetje van die ene moeder die ineens op de voorgrond is getreden. En zo heb je misschien nog wel meer stemmetjes van andere die je jouw gedachtes overheersen.

Hoe krijg je het nou voor elkaar om weer baas in eigen hoofd te worden? En dat betekent niet dat je niet luistert naar alle goed bedoelde adviezen en je alleen je eigen weg kiest. Het betekent dat je zelf de weloverwogen keus maakt welke adviezen je opvolgt en welke je in de wind slaat. En hoe je die keuze goed maakt heeft met je innerlijke ik ofwel je innerlijk kind te maken. Diep in jezelf heb je namelijk een persoonlijke stem die jou door en door kent en die jou het beste advies geeft. Die innerlijke stem noemen sommige het hart of de ziel of de bron. Allemaal namen die gezamenlijk 1 ding betekenen: het is van jou en bediend ook jou en jou alleen. En bij HSP’ers is innerlijke stem nog sterker dan anders.

Het is natuurlijk makkelijk gezegd om naar jezelf te luisteren. En je moet dit echt leren. Het begint met het horen van die eigen stem. En dat klinkt alsof er zomaar een stem van jezelf begint te praten in je hoofd, maar dat is het niet echt. Het is eigenlijk het luisteren naar je gevoel. Voelt het goed als je een bepaalde keus maakt of heb je het gevoel dat je iets tegen je zin in doet? Door goed naar dat gevoel te luisteren, ga je naar je innerlijke stem luisteren. En in het begin zal het niet altijd even makkelijk zijn om je gevoel te volgen als daarvoor altijd andere je pad hebben bepaald. Hulp hierbij vragen is dan misschien een goed keuze. En voel ook hierbij of je dit echt wilt. Een coach kan je hierbij begeleiden en laat ik nou net coach zijn. Naast het begeleiden van kinderen, help ik ook ouders en professionals die met kinderen werken.

Ik ben Irene Jansen, kindercoach voor beelddenkers en HSP’ers. Ik zet deze mooie kinderen weer in hun kracht en leer hen hun mooie talenten in te zetten op school en het dagelijks leven en daarbij begeleid ik ook hun ouders en de professionals die met deze kinderen werken. Ik bied meerdere trajecten aan en geef voorlichtingen over beelddenkers en HSP. Heb je interesse in begeleiding of wil je een keer een voorlichting bijwonen, neem dan contact op via info@ditisdirkje.nl of bel 0623017212.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.