Talent

Google op het woord talent en je komt heel veel websites tegen waar geroepen wordt: “Ontwikkel je talent!”. Maar wat betekent dat nou? Wat is nou eigenlijk een talent? Volgens de dikke van Dale is talent het volgende: 1. een natuurlijke begaafdheid, bekwaamheid tot iets, 2. iemand met veel begaafdheid tot iets => gave, begaafdheid. Een talent was ook bij o.a. de Grieken een gewichtseenheid of geldsom, maar deze uitleg laten we in dit stuk even achterwegen.

Talent is dus een begaafdheid. Of in Jip en Janneke-taal: talent is iets waar jij goed in bent of aanleg voor hebt om goed in te zijn. Het mooie van talenten is dat ieder mens er één of meerdere heeft. Kun je een talent ontwikkelen? Ja en nee. Ja, omdat een talent wat je al hebt beter kunt maken door het te ontwikkelen oftewel je leert jezelf er nog beter in te zijn. Leidinggeven-aan-talentNee, omdat je iets wat je niet kan niet zomaar omzet in een talent. Nu hoor ik je meteen zeggen, dat laatste klinkt niet logisch. Ik zal het iets verder toelichten met een voorbeeld. Ik kan geen gitaar spelen. En ik heb het echt geprobeerd, maar ik krijg geen juiste toon eruit. Het zou toch gewoon een kwestie van oefenen moeten zijn? Ja, dat is natuurlijk gewoon waar. Door veel te oefenen zal ik misschien ooit leren een simpel liedje te spelen op de gitaar, maar een talent wordt ik niet op de gitaar. En waarom niet? Ik heb niet het talent om gitaar te spelen. Er zijn natuurlijk wel uitzonderingen: de natuurtalenten. En toch zeg ik dan: onzin! Een natuurtalent is niets anders dan iemand die een talent bij zichzelf ontdekt waarvan hij niet wist dat hij het had. Het heet niet voor niets een natuurtalent. Het zat in de natuur van de persoon. In mijn natuur zit geen talent voor gitaarspelen, ondanks dat ik veel oefen. We noemen dat ook wel geen aanleg hebben voor iets. Een mooie en nette omschrijving voor het geen talent hebben.

Je kunt je dus beter richten op de talenten die je wel hebt, dan op die je niet hebt. Ik ben dus gestopt met gitaar spelen en heb mij gericht op mijn talent om mooie knuffels te haken. In je werk zou het precies hetzelfde moeten zijn. Het werk wat je doet zou een weerspiegeling moeten zijn van je talenten. Helaas is dat niet altijd helemaal het geval en word je vaak gedwongen talenten die je niet hebt juist meer te ontwikkelen. Je kent wel van die POP-gesprekken waar je moet beantwoorden waar je goed in bent en waar juist niet en men gaat dan vooral erop hameren dat je dat laatste moet ontwikkelen. Dat is toch krom? Je moet dus volgens je baas je energie steken in iets waar je “geen” talent voor hebt i.p.v. het verbeteren van de dingen waar wel talent voor hebt. En zoals ik al hierboven beschreef kun je iets waar je geen talent voor hebt wel proberen te ontwikkelen, maar je zult er nooit echt goed in worden.

Nu is zo’n POP-gesprek zeker niet nutteloos geworden, maar de uitkomst zou anders moeten worden. Wat kan je goed en wat niet en hoe gaan we de dingen die je goed kan nog beter maken en de dingen die je niet kan bij andere onder brengen of accepteren we dat jij het beste eruit haalt. Dat laatste wil ik toch nog even iets verder uitleggen met weer een voorbeeld. Ik ben niet zo goed in schoonmaken. En in mijn vorige baan als groepsleidster op een buitenschoolse opvang, was schoonmaken toch wel belangrijk. Nu heb iPeople grow most in their natural Talentk geen talent voor schoonmaken, maar mijn collega op de groep had dat wel. Tijdens mijn functioneringsgesprek kwam mijn niet bestaande schoonmaaktalent ter spraken. Mijn leidinggevende merkte dat ook terecht op, maar i.p.v. te zeggen “daar moet je echt aan werken” zei ze “misschien kan je met je collega (die wel schoonmaaktalent heeft) taken gaan verdelen?”.  Wat bleek namelijk? Mijn collega met schoonmaaktalent had geen talent voor administratie. Dus wij maakten samen de afspraak dat zij voor de schoonmaak in de groep zou zorgen en ik de administratie zou doen. En dit werkte als een trein kan ik je vertellen. En ja ik maakte echt wel eens schoon, maar dan wel op aanwijzingen van mijn collega en andersom gebeurde ook met de administratie.

Mijn leidinggevende had het dus door. Je kunt elkaar als collega’s prima aanvullen met je talenten om zo goed samen te werken. De kunst is alleen om de juiste talenten te vinden en te koppelen.

In mijn coaching wil ik ervoor zorgen dat jij of je team beter jouw/hun talenten inzet(ten). Schaam je niet voor wat je niet kan, maar vraag hulp en verdeel taken. Beter worden in iets wat je niet kan is nutteloos, maar beter worden in iets wat je wel kan is waardevol.

Ook coaching volgen bij Your Creative Nature? Kijk op de pagina coaching voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.